SuperFB
Fener'in tadı yok
25.10.2014

Spor Toto Süper Lig'de Fenrebahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Gençlerbirliği'ni konuk etti. Mücadele 2-1 Fenerbahçe üstünlüğüyle son buldu.

Fenerbahçe'nin golllerini 50. dakikada penaltıdan Emre Belözoğlu ve 86'da yine penaltıdan Dirk Kuyt kaydetti. Konuk takımın tek golü 81'de Livio Antal'dan geldi.

Fenerbahçe bu skorla birlikte puanını 13'e yükseltti. Gençlerbiriği ise 8 puanda kaldı.

Sarı-lacivertli takım Süper Lig'de önümüzdeki hafta Beşiktaş'la karşılaşacak.

KARTAL ŞAŞIRTTI

Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği karşısında boy gösterecek olan Fenrebahçe'de teknik direktör İsmail Kartal'ın kadro tercihleri dikkat çekti. Galatasaray maçı kadrosundan farklı bir 11'le sahaya çıkan Kartal, Caner Erkin ve Emmanuel Emenike'ye ilk 11'de yer vermedi.

Cezalı Bruno Alves'in yerine stopere Mehmet Topal'ı çekecek olan Kartal, sol bekte ise hafif sakatlığı bulunan Caner Erkin yerine Hasan Ali Kaldırım'a yer verdi.

Galatasaray maçında kaçırdığı gollerle sarı-lacivertlilerde tepki çeken Emmanuel Emenike'yi ilk 11'e yazmayan Kartal, onun yerine Kamerunlu golcü Webo'yu kadroya yazdı. Caner Erkin, Diego Ribas ve Emmanuel Emenike, yedek kulübesinde yer alan isimler oldular.

DIEGO YİNE YOK

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, yaz ayında transfer edilen yıldız futbolcu Diego Ribas'ı, Galatasaray derbisinde olduğu gibi yeniden ilk 11'e almadı.

Süper Lig'in ilk 4 karşılaşmasında forma giyen Brezilyalı futbolcu, en son ligde 5. haftada oynana Konyaspor maçında 45 dakika forma giydi. Diego Ribas üst üste 2. hafta lig maçında ilk 11'e giremedi.

BOMBOŞ BİR İLK YARI

İlk devrede iki takım da sönük bir perofmans sergiledi. Sarı-lacivertliler ileri hatta çoğalmayı ve istediği pozisyonlar bulmayı başaramazken rakip takım da kontraatak kolladı. Gençlerbirliği savunmada tüm hatlarıyla kapanırken Fenerbahçe de etkili bir pozisyon yaratmaktan uzak bir futbol sergiledi. Taraftar bu kötü futbola tepkisiz kalmadı. Takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gittiler.

TARAFTAR TEPKİLİ

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında oynanan Fenerbahçe - Gençlerbirliği maçında sarı-lacivertlilerin takımlarına olan tepkisi dikkat çekti. Fenerbahçe'nin ilk devrede sergilediği futboldan memnun olmayan taraftarlar, takımları ilk devrenin bitiminde soyunma odasına giderken, "Sabrımızı taşırmayın, adam gibi oynayın" tezahüratında bulundular.

PENALTIYA ÖNE GEÇTİK

İkinci yarıda da maç durgu giderken kazanılan penaltı takımın lehine işledi. 50. dakikada Emre Belözoğlu'nun kullandığı penaltı sonucu 1-0 öne geçti Sarı Kanarya. Golden sonra aynı zevksiz futbol devam etti. Sarı-lacivertlilerde önemli pozisyonlardan biri 63. dakikada görüldü. Kazanılan kornerde Mehmet Topal'ın kafası az farkla dışarı çıktı.

WEBO - CANER DEĞİŞİKLİĞİ

İsmail Kartal 65. dakikada oyuna müdahale ederek Webo - Caner değişikliği yaptı. Bu değişiklikle birlikte Sow forvete geçti. Değişiklik meyvesini verdi ve Senegalli hemen gol pozisyonuna girdi. 70'te ise Emre Belözoğlu - Diego değişikliği gerçekleşti. Bu değişikliklerden sonra Fenerbahçe canlandı. Moussa Sow 77. dakikada kalecinnin üstünden bir aşırtma yaptı. Rakip takımda Tosic'in çizgiden çevirdiği top direğe çarparak çizgi dışına çıktı.

TEK POZİSYON TEK GOL

Dakikalar 81'i gösterdiğinde kalemizde şok bir gol gördük. Savunma arkasına sarkan Anton maça eşitliği getirdi. Taraftar bu golden sonra tepkilerini artırırken Emmanuel Emenike'nin girişiyle Fenerbahçe tekrar öne geçmekte gecikmedi. 85'te ceza sahası içine giren Nijeryalı'yı Ahmet Çalık düşürdü. Hakem Özgür Yankaya tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Dirk Kuyt 86'da takımı 2-1 öne geçirdi. Fenerbahçe Galatasaray yenilgisinden sonra 3 puanı almayı zor da olsa başardı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

10. dakikada ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Stancu, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi. 

22. dakikada İrfan Can Kahveci'nin ceza alanı dışından şutunda, top üstten auta çıktı. 

38. dakikada soldan Kuyt'ın ortasında ceza sahası içinden Sow'un kafa vuruşunda, kaleci Dahlin uzanarak topu kontrol etti. 

40. dakikada soldan Meireles'in kullandığı korner atışında, ön direkte Kuyt'ın kafa vuruşunda, kaleci Dahlin son anda topu tokatlayarak üstten kornere gönderdi. 

45+1. dakikada ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Webo'nun kaleye gönderdiği topu, kaleci Dahlin direğin üzerinden kornere gönderdi. 

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı. 

MAÇTAN DAKİKALAR (2. YARI)

49. dakikada soldan ceza alanına giren Alper Potuk, Hakan Aslantaş ile ikili mücadelesinde yerde kalınca, hakem Özgür Yankaya penaltı noktasını gösterdi. 50. dakikada penaltı atışını kullanan Emre Belözoğlu, meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi. 

56. dakikada Kuyt'ın pasıyla ceza alanına giren Meireles'in vuruşunda, kaleci Dahlin üzerine gelen topu kontrol etti. 

63. dakikada Sow'un ceza alanı dışından vuruşunda, top direğin yanından auta çıktı. 

64. dakikada Meireles'in sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde müsait durumda bulunan Mehmet Topal'ın vuruşunda, top üstten farklı bir şekilde auta gitti.

68. dakikada Meireles'in sağdan ortasında ceza alanı içinde Sow'un kafa vuruşunda, top direğin yanından auta çıktı.

69. dakikada çalımlarla ceza alanına giren ve kaleciyle karşı karşıya kalan Alper Potuk, ileri çıkan kaleci Dahlin'i de geçmek isterken yerde kaldı. Bu pozisyonda Fenerbahçeli futbolcular penaltı beklerken, "devam" kararı veren hakem Özgür Yankaya, Alper'e sarı kart gösterdi. 

73. dakikada soldan ceza alanına giren Alper Potuk'un vuruşunda, savunmaya çarpan top direğin yanından kornere çıktı. 

76. dakikada ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kalan Sow, ileri çıkan kaleci Dahlin'in üzerinden topu aşırttı. Kaleye doğru giden topu çizgi üzerinde Tosic çıkardı. Üst direğe çarpan meşin yuvarlak oyun alanına dönerken, daha sonra savunma topu uzaklaştırdı.   

81. dakikada Gençlerbirliği atağında Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'ın uzaklaştırmak istediği top, ceza alanı içinde sağ çaprazda Antal'ın önünde kaldı. Bu futbolcu yerden düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek, beraberliği sağladı: 1-1

85. dakikada soldan ceza alanına giren Emenike, Ahmet Yılmaz Çalık'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Özgür Yankaya bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. 86. dakikada penaltı atışını kullanan Kuyt, topu ağlarla buluşturarak, takımını yeniden öne geçirdi: 2-1

Kalan sürede sonuç değişmedi ve Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni ikinci yarıda penaltılardan bulduğu 2 golle 2-1 mağlup etti. 

Fenerbahçe: 2 - Gençlerbirliği: 1

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Özgür Yankaya, Baki Tuncay Akkın, Mehmet Cem Hanoğlu

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Kadlec, Hasan Ali Kaldırım, Meireles, Emre Belözoğlu (Dk. 72 Diego), Alper Potuk, Kuyt, Sow (Dk. 82 Emenike), Webo (Dk. 67 Caner Erkin)

Gençlerbirliği: Dahlin, Hakan Aslantaş, Ahmet Yılmaz Çalık, Sedat Bayrak (Dk. 58 Guido Koçer), Tosic, Mervan Çelik, Petrovic (Dk. 77 Antal), Doğa Kaya, Uğur Çiftçi, İrfan Can Kahveci (Dk. 72 Nizamettin Çalışkan), Stancu

Goller: Dk. 50 Emre Belözoğlu (penaltıdan), Dk. 86 Kuyt (penaltıdan) (Fenerbahçe), Dk. 81 Antal (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: Dk. 36 Tosic, Sedat Bayrak (İlk yarı bittikten sonra), Dk. 54 Doğa Kaya, Dk. 79 Uğur Çiftçi, Dk. 90+3 Ramazan Köse (yedek kulübesinde) (Gençlerbirliği), Dk. 69 Alper Potuk, Dk. 90 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)

||||||||||||||||||||||||||||||
Kaynak: SüperFB
DiğerHaberler
İşte Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu durumun karnesi
Sarunas Jasikevicius: ''Bir yerde zinciri kırdık''
Trabzonspor'un eski başkanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti
Türk hakemlerinden, VAR için olay açıklama
PSG, Lamine Yamal için çıldırıyor!
Bilyoner Rakipbul Ligi'nde final heyecanı yaklaşıyor
superfb web sitesi
superfb, DHA ve AA resmi abonesidir
superfb.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.